Кулеба вважає, що Угорщина не буде заважати вступу України до ЄС

Угорщина не стане на заваді членству України в ЄС.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, гучні заяви Угорщини щодо членства України в Євросоюзі вважаються "штучно створеною нервозністю". Він зазначив це під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

Міністр розповів, що Угорщина має конкретну мету стосовно членства України в ЄС. Ця мета пов'язана з вимогами угорської сторони щодо прав угорської меншини в Україні.

За його словами, членство України в ЄС відповідає стратегічним інтересам Будапешта, але Угорщина намагається отримати максимальні вигоди для себе через переговорний процес.

Кулеба цитує одного співрозмовника президента Зеленського, який стверджує, що Європейський Союз має достатньо сили, щоб не дати Орбану і Путіну впливати на нього через рукостискання.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відомий своїми проросійськими позиціями, його називають "другом" російського диктатора Володимира Путіна.

Він часто висловлює антиукраїнські і антизахідні погляди. Нещодавно він провів незаплановану зустріч з Путіним у Пекіні і назвав війну Росії проти України "воєнною операцією".

Орбан будує диктатуру в Угорщині, приховуючи це за фасадом демократії. Варто відзначити, що Угорщина є членом Євросоюзу і блоку НАТО.