Курс у РФ сягнув тризначної позначки попри заходи Центробанку

Російський рубль перетнув символічний поріг у 100 рублів за долар на ранкових торгах 3 жовтня.

Курс у Росії знову перевищив 100 рублів за долар, попри заходи Центробанку, через відтік іноземної валюти та скорочення профіциту поточного рахунку РФ, пише Reuters.

"Після 7:00 значення повернулося нижче від позначки 100 рублів за долар, станом на 7:22 котирування становить 99,9 рублів за одиницю американської валюти", - сказано в повідомленні.

Останнє падіння рубля до тризначного значення в серпні призвело до того, що Банк Росії екстрено підвищив ставку до 12% - на 350 базисних пунктів. Влада тоді обговорила можливість відновлення валютного контролю для підтримки рубля.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Російська валюта зазнає тиску на початку кожного місяця після завершення сприятливого для рубля податкового періоду наприкінці періоду. В Кінці місяця експортери зазвичай конвертують валютні доходи для виконання зобов'язань усередині країни.

Курс долара під час торгів на Московській біржі у п'ятницю, 29 вересня, перевищив позначку 98 руб. вперше із 8 вересня. У вересні російський президент Володимир Путін висловив занепокоєння через падіння курсу рубля і доручив уряду ухвалити "відповідні рішення".

Раніше Bloomberg із посиланням на джерела повідомляв, що Росія може частково відновити контроль за рухом капіталу, щоб зупинити падіння курсу рубля.

14 серпня курс російської валюти обвалився до мінімумів за 16 місяців: долар піднявся вище за 101 рубль, євро перевищив 111 рублів.

Через падіння рубля Путін 16 серпня провів екстрену нараду з урядовцями та головою центробанку РФ Ельвірою Набіуліною. Її підсумком стало доручення експортерам збільшити обсяги продажу валютної виручки.