Європа зачарована авторитаризмом - Макрон

Європа зачарована авторитаризмом - Макрон

Франція та криза демократії в Європі

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європа переживає кризу демократії та зачарована авторитаризмом.

Про це він заявив під час дебатів з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром на фестивалі демократії в Берліні.

"Ми маємо своєрідну кризу нашої демократії, ми стали зачаровані авторитаризмом. Ми забуваємо подумати, якою була б Європа, якби націоналісти керували нею в останні роки: у нас не було б вакцин, не було б плану відновлення… Ми б покинули Україну, щоб підтримати Росію, на боці якої стоять усі націоналісти в наших країнах, тож історія була б зовсім іншою", - сказав Макрон.

За словами французького лідера у Європі забули, що "демократія – це дуже часто битва", а тому дозволяють націоналістам збирати всі дивіденди демократії, водночас критикуючи її.

Він закликав прийти і проголосувати на європейських виборах "за партію, яка захищає Європу".

Небезпека "Національного об’єднання" у Франції

Макрон вважає що Європі загрожують ідеї "Національного об’єднання" - партії Марін Ле Пен. Саме ця політична сила за останніми опитуваннями набирає понад 30 відсотків підтримки та практично вдвічі випереджає за популярністю президентський блок.

Зусилля Франції і Німеччини для зміцнення співпраці

З критики націоналістів Макрон розпочав триденний державний візит до Німеччини, покликаним підтвердити міцність франко-німецького партнерства та подолати розбіжності з основних питань, зокрема, щодо війни в Україні.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: