Лукашенко почав погрожувати Україні через відмову вести переговори з РФ (відео)

Лукашенко: "Якщо війна не закінчиться у 2024 році, буде крах"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, перебуваючи в Росії, заявив, що країна зазнає краху, якщо війна не закінчиться до 2024 року. Про це повідомляє "Белта".

Журналісти запитали Лукашенка, чи є ймовірність вирішення ситуації з Україною наступного року. Відповідаючи, диктатор висловив загрозу Україні про можливий крах.

"Думаю, що це тільки шанс. Ми повинні працювати з ними більш щільно, щоб вони розуміли, що це єдиний шанс. Якщо вони його не скористаються, то буде крах... Тиск вже дуже сильний. Вас, напевно, зауважили під час пресконференції Зеленського, що він починає розуміти", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову відвідав Росію у робочому візиті.

Також варто згадати, що в звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначено, що Кремль продовжує свою стратегію поступового поглинання Білорусі через Союзну державу. 29 листопада мінекономрозвитку Росії та мінекономіки Білорусі домовилися про новий пакет інтеграційних заходів на 2024-2026 роки з метою активізації зусиль Кремля щодо асиміляції Білорусі через Союзну державу.