Українців попередили про можливі відключення світла

Стан енергосистеми після атаки окупантів

Укренерго повідомила про стан енергосистеми України після масованої атаки росіян 8 травня. За даними компанії, п'ятий за рахунком масований удар був здійснений на об'єкти генерації енергії у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій та Івано-Франківській областях.

Серед пошкоджених об'єктів – обладнання "Укренерго" у центральному регіоні. Зараз проводяться ремонтні роботи, а відключення енергопостачання можливі з 18.00 до 23.00.

Сьогодні ввечері з 18.00 до 23.00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всіх областях, - зазначили в Укренерго.

Водночас, ДСНС займається аварійно-відновлювальними роботами на пошкоджених об'єктах.

Імпорт електроенергії

Україна отримує імпорт електричної енергії з різних європейських країн, таких як Румунія, Словаччина, Польща, Угорщина та Молдова. Загальний обсяг імпорту становить 7623 МВт * год, а максимальна потужність досягає 1198 МВт в годину.

Завдяки цьому імпорту, Україна зменшує дефіцит електроенергії у своїй енергосистемі.

Знеструмлення та аварії

У результаті бойових дій та атак російських військ, відбулися нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Харківській та Сумській областях. Крім того, через негоду і з інших причин були знеструмлені більше 400 населених пунктів.

Розгорнута робота з відновлення електропостачання, але українців закликали економно використовувати електроенергію, особливо з 18:00 до 23:00.