Лукашенко знову полетів до Путіна

Лукашенко знову вирушив до Росії

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову направився з робочим візитом до Росії. Про це повідомили у пресслужбі білоруського лідера.

Згідно з повідомленням, Лукашенко візьме участь у засіданні Вищої Євразійської економічної ради у Санкт-Петербурзі. Порядок денний саміту включає понад два десятки питань, що стосуються розвитку інтеграційних процесів у ЄАЕС, міжнародної діяльності тощо. Також Лукашенко планує взяти участь у неформальній зустрічі лідерів країн СНД.

Варто зазначити, що Лукашенко вже неодноразово відвідував Росію та зустрічався з Путіним офіційно. Крім того, він є його спільником у міжнародних злочинах. Згідно з дослідженням Єльського університету, близько 2400 українських дітей було вивезено до Білорусі після вторгнення Росії в Україну. Результати цього дослідження найширше відображають роль Білорусі в російській програмі переселення українських дітей.

Росія заявляла, що пропонує гуманітарну допомогу тим, хто хоче залишити Україну, і відкидає звинувачення у воєнних злочинах.