Люта зима: розповіли, якою буде погода на початку 2024 року

Погода в українських регіонах раптово стане холоднішою вже на початку жовтня.

Прийдуть ранні заморозки, а зима видасться холодною, розповів народний синоптик Станіслав Щедрін в коментарі виданню "Главред".

"Погіршення погоди буде вже з перших чисел жовтня. Тобто вже з 2-3 жовтня можливі дощі та похолодання по всій Україні. В цілому жовтень, особливо перша його декада, буде дощовим. Однак денна температура в більшості областей коливатиметься близько 15-20 градусів тепла, на півдні України 20-25 градусів", повідомив прогнозист.

Нічні заморозки в західних, центральних і північних областях можуть початися вже приблизно з 5 жовтня. Однак вони будуть нетривалими і протримаються кілька днів, після чого знову очікується потепління. Дощів буде більше.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ще, за його прогнозами, перший сніг в українських регіонах можливо чекати вже з приходом другого місяця осені.

"Наприклад, у Карпатах перший сніг може випасти вже на початку жовтня. У більшості регіонів першого снігу варто очікувати не раніше, ніж наприкінці жовтня", пояснив синоптик.

Зима буде холодною і сніжною. Особливо у другій половині січня на початку лютого, коли температура місцями опускатиметься нижче -25 градусів Цельсія, за винятком південних областей.

"Але такі теплі зими, як попередня, однозначно будуть повторюватися це питання часу. Разом з тим, зима хоч і буде сніжною і морозною, але періодами, чергуючи морози і відлиги", підсумував Щедрін.

Осінь в Україні буде теплою і сухою. Особливо такі погодні умови будуть характерні для першої половини осені.

Ймовірність такої погоди склали за розрахунками прогностичних центрів США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Японії, Європейського центру середньотермінових прогнозів.