Майже 500 населених пунктів без світла: чого очікувати українцям

За даними Міненерго, через негоду, бойові дії та технологічні порушення без світла залишаються 492 населених пункти. Проте, обмеження електропостачання не застосовується ні в одній з областей, і планових відключень побутових споживачів не передбачається.

У Дніпропетровській області через несприятливі метеорологічні умови знеструмлено 13 населених пунктів, що становить дві тисячі абонентів. В Донецькій області, через обстріли, без світла залишилось 56 населених пунктів (22,5 тисячі споживачів). Проте, було під'єднано 11 населених пунктів (22,7 тисячі споживачів), які були знеструмлені раніше.

За даними Міненерго, в Запорізькій області без напруги станом на 9:00 годину перебувають 15 населених пунктів (5 000 точок обліку) з технічних причин. Станом на даний час, через бойові дії, без світла залишаються 63 населені пункти (приблизно 26 тисяч споживачів).

У Львівській області через технічні причини, увечері минулої доби, було знеструмлено 13,8 тисячі споживачів. Проте, усіх успішно під'єднали до електропостачання впродовж години. У Миколаївській області станом на 9:00 годину через негоду відключили приблизно 200 абонентів, і продовжуються роботи з відновлення електропостачання.

В Сумській області в результаті обстрілів без світла залишаються 56 населених пунктів, що становить 2,5 тисячі точок обліку. У Харківській області, унаслідок обстрілу, знеструмлені споживачі в обласному центрі та трьох населених пунктах в області. Хоча масштаб пошкоджень уточнюється, вдалося заживити 34 клієнти. Всього без електроенергії залишається 68 населених пунктів, що становить 16,2 тисячі споживачів.

В Херсонській області в обласному центрі заживили 43 абоненти, але загалом, в місті без світла залишається 4,6 тисячі абонентів. У області без напруги перебувають 45 населених пунктів (понад 26 тисяч точок обліку).

Станом на 9:00 годину Чернігівська область має 19 населених пунктів (1,6 тисячі точок обліку) без напруги через бойові дії, та 2 населених пункти (47 абонентів) без світла через технічні причини.

Пресслужба Міненерго підсумувала, що в енергосистемі ситуація стабільна та контрольована, і зараз планових відключень побутових споживачів не передбачається.

На жаль, російські окупанти запустили по Україні 19 ракет, знищивши при цьому 14 крилатих ракет. Це було непоганий результат ППО.