Макрон потрапив у скандал через деталь у новорічному зверненні

Французи негативно сприйняли новорічну промову Макрона

Французи висловили свою незадоволеність новорічною промовою президента Еммануеля Макрона. Читачі газети Le Figarо назвали його найгіршим президентом у всій історії Франції та закликали не залежати від думок США. Вони також вимагають, щоб Макрон підтримував мир в Україні і не провокував Росію.

Але особливо цікавою деталлю є те, що Макрон, за словами голови партії "Патріоти" Флоріана Філіппо, "образив" прапор своєї країни, відступивши його на задній план. Політик також звинуватив Макрона у нелюбові до Франції та побажав йому піти з посади в 2024 році.

Як він посмів! Прапор Франції за Макроном зник за його бажанням! Прапор віднесений до решти прапорів далеко на тлі, а ще там висить синьо-жовта ганчірка ЄС. Прибрати наш національний прапор? - написав Флоріан Філіппо.

У своїй новорічній промові Макрон похвалив реформи минулого року, зокрема пенсійну реформу і закон про імміграцію. Він також подякував прем'єр-міністру Елізабет Борн і обіцяв діяти в інтересах нації в 2024 році.

У раніше відбутої пресконференції Макрон також відповів на запитання про можливе блокування вступу України до Євросоюзу Угорщиною. Він повідомив, що прем'єр-міністр Орбан особисто обіцяв не блокувати вступ України до ЄС за умови дотримання всіх умов Єврокомісії.