Масована ракетна атака та обстріл Херсона: яка ситуація в регіонах

За добу російські окупанти атакували 11 областей України. Про ситуацію в регіонах повідомляють обласні державні адміністрації.

Хмельниччина

У цей день були збиті дві крилаті ракети та два бпла противника. Також було пошкоджено кілька приватних будинків, дитячий садок, будинок культури, бібліотека та старостат. На щастя, ніхто не постраждав.

Черкащина

Минулої ночі було спокійно. Але у день область була під важким вогнем противника. Російська ракета влучила у житловий сектор у Смілі, що призвело до дев'яти поранених та пошкодження багатьох будинків. Наразі триває ліквідація наслідків цього обстрілу.

Чернігівщина

За добу було 12 обстрілів противником. Російські війська обстрілювали Новгород-Сіверський та Корюківський райони. Внаслідок обстрілу у селі Семенівської громади противник влучив у нежитловий будинок без втрат серед місцевого населення. Інформація про пошкодження цивільної інфраструктури та інших наслідків уточнюється.

Сумщина

Уночі противник здійснив 3 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Протягом дня було зафіксовано 20 обстрілів, що призвело до 84 вибухів. Обстріляними були Краснопільська, Хотінська, Великописарівська, Миропільська, Білопільська, Есманьська, Шалигинська громади. На щастя, ніхто не постраждав.

Запорізька область

Окупанти завдали 196 ударів по 22 населених пунктах області. Ракети були випущені по Запоріжжю, Відрадному та Матвіївці. Противник також атакував населені пункти Гуляйполе, Залізничне, Новоандріївку, Новоданилівку, Новодарівку, Чарівне, Червоне, Малинівку, Малу Токмачку, Левадне й Роботине. За добу також було здійснено 5 РСЗВ-обстрілів Малої Токмачки та Кам'янського. Противник завдав 145 артобстрілів по багатьом прифронтовим містам і сілам, що призвело до пошкоджень житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Дніпропетровщина

Учора противник здійснив найбільш масовану атаку з початку вторгнення. Збиті 18 ракет, що призвело до загибелі 6 людей та поранення 33-х осіб. Також пошкоджений торговий центр, пологовий будинок та приватні будинки, а також адмінбудівлі та автомобілі.

Внаслідок обстрілу постраждало також село Новомосковськ, де пошкоджені приватні будинки. Нікопольський район був обстріляний п'ять разів з артилерії та дронів-камікадзе.

Обстріляні були Нікополь, Мирівська та Марганецька громади. У Нікополі загинули троє людей, а також пошкоджено фермерські господарства, підприємства та будинки.

Харківщина

Після ракетного обстрілу м. Харків, що стався 29 грудня, загинуло троє людей. До лікарні госпіталізували 18 поранених осіб. Протягом доби у місті та околицях було фіксовано багато обстрілів, які призвели до пошкодження приватних будинків та інфраструктури. За цей час ЗСУ відбили 14 атак ворога біля одного з районів Харківщини.

Луганщина

Противник продовжував здійснювати масовані авіаційні удари по селах та укріпленнях українських оборонців. У нашій зоні зафіксовано щонайменше 14 ударів. Міномети та артилерія противника обстрілювали райони Макіївки, Невського та Серебрянського лісництва. За добу було здійснено 176 обстрілів, що призвело до пошкоджень і зруйнувань.

Донеччина

Противник обстрілював 11 населених пунктів, включаючи Авдіївку, Красногорівку, Курахове, Торецьк, Селидове та інші. Унаслідок обстрілу було пошкоджено житлові будинки, адміністративні будівлі та автомобілі. За добу було зареєстровано 5 поранених осіб.

Миколаївщина

Завдяки протиповітряній обороні було знищено один бпла противника. Були зафіксовані обстріли по околицях і селі Солончаки, а також обстріли акваторії Очаківської громади. На щастя, ніхто не постраждав.

Херсонщина

Противник здійснив 108 обстрілів по області, з них 9 по м. Херсон. Ракети потрапили у 23 населених пункти, а також до гуртожитку та котельні. Противник продовжує обстрілювати місто, що призводить до пошкоджень будівель та автомобілів. За добу було зареєстровано 5 поранених осіб.