Медведчук приніс Путіну "божевільний" план. Робитимуть "другу Україну" – секретар РНБО

Росія готується до плану "Б" щодо України.

Кремль вже зрозумів, що повністю захопити нашу державу не вийде, тож хоче втілити "корейський сценарій". Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв'ю ВВС.

За його словами, план "Б" запропонував президенту Росії Володимиру Путіну його кум, підозрюваний у держзраді Віктор Медведчук.

"У Росії зараз стоїть завдання зробити так званий "корейський варіант"... Вони зараз будуть робити план "Б", коли будуть робити так звану "другу Україну". Цей план божевільний приніс туди Медведчук. Медведчук вважає, що він фахова людина по Україні. Але він таким не є, він просто зрадник", наголосив Данілов.

Він впевнений, що Медведчук, окремі проросійські політики та експерти в Україні "даватимуть пропозицію про створення двох країн".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Мета Росії найближчим часом зробити все, аби повністю окупувати Донецьку та Луганську область разом з сухопутним коридором до Криму. Опісля реалізувати цю ідею розділу України, сказав Данілов

"В цьому беруть участь представники, які займались обслуговуванням Януковича (президента-втікача Віктора Януковича. Gazeta.ua), представники депутатського корпусу ОПЗЖ в Раді, політтехнологи, які їх обслуговували, які живуть в нашій країні", зазначив секретар РНБО.

Він додав, що ідеєю "двох країн" також займаються особи, які готували Будапештський меморандум 1994 року.

"Вони їх підняли, струсили з них труху. Люди Януковича займаються цим питанням теж. Саме ті, хто за кулісами і смикає за нитки", сказав Данілов.

У квітні 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ.

ФСБ планувала вивезти його за кордон. Його дружина Оксана Марченко втекла у Росію.

У вересні Медведчука передали росіянам в межах обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.