"Ми маємо перемогти у цій війні": Зеленський натякнув на важливі події для України найближчими місяцями

Президент України Володимир Зеленський отримав детальну звітність від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Про це сам президент повідомив у відеозверненні, опублікованому 3 квітня, повідомляє "Хвиля".

У звіті було розглянуто дії ЗСУ на ключових напрямках, захист та підсилення наших позицій, а також протидію ворожим силам. Зеленський зазначив, що обговорили стратегічні плани оборонних та активних дій на майбутнє.

Також передбачається поступова співпраця з країнами-партнерами в найближчі місяці - травень і червень мають стати періодом активності на користь України, "для досягнення наших цілей у війні", яку почала Росія проти нашої країни.

"Чітко розуміємо, чого очікує Росія, що вони планують і для кого рекрутують нових солдат. У нас, у всіх нас, у наших союзників повинна бути сильна відповідь на будь-які російські операції. Ми повинні перемогти у цій війні", - наголосив президент.

Зеленський додав, що це унікальна можливість для України перемогти російський реваншізм, і "ми маємо скористатися цією можливістю для забезпечення надійності майбутнього наших дітей".

Нагадаємо, що 3 квітня Зеленський зателефонував новому прем'єру Португалії. Також він провів переговори з новим президентом Фінляндії Олександром Стуббом та була підписана угода про гарантії безпеки.

Читайте також: