Міллі пішов з посади і заявив, що не присягав Трампу

Американський генерал Марк Міллі пішов з посади голови Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки.

Під час своєї останньої промови він натякнув на колишнього президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми не присягаємо королю чи королеві, тирану чи диктатору. Ми не присягаємо диктатору-наслідувачу. Ми не присягаємо окремій людині. Ми присягаємо Конституції", - зазначив генерал.

Президент США Джо Байден назвав Міллі "непохитним перед обличчям небезпеки" і згадав, як він "одного разу пробіг замінованим мостом, щоб не дати проїхати ним двом бойовим танкам, які евакуювали поранених військовослужбовців".

"Марк, ваше партнерство було для мене безцінним", - додав глава держави.

Міллі передав командування головнокомандувачу ВПС генералу Чарльзу Брауну.

Міллі обійняв посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів США у 2019 році. Його кандидатуру висунув тоді ще президент Дональд Трамп.

Цього тижня колишній американський лідер заявив, що Міллі "заслуговує на страту". Він звинуватив генерала в тому, що той нібито вів переговори з Китаєм "за його спиною".

На такі випади Трампа вже відреагував Байден. Він заявив, що мовчання республіканців у відповідь на цей коментар було "оглушливим".

Американський Сенат затвердив генерала Військово-повітряних сил США Чарльза Брауна на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів.

Кандидатуру Брауна підтримали 83 зі 100 сенаторів.

Раніше американські законодавці не могли затвердити Брауна і ще кількох кандидатів на вищі пости у військовому керівництві країни у зв'язку з опозицією з боку одного сенатора-республіканця.

Термін повноважень теперішнього керівника Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі закінчується 1 жовтня.