Мінцифри відкриє код до «Дії»: що це означає

Уряд підтримав ініціативу зробити застосунок "Дія" продуктом з відкритим кодом

Уряд України підтримав ініціативу зробити застосунок "Дія" продуктом з відкритим кодом, що допоможе масштабувати проєкт і надасть можливість іншим розробникам дізнатись, як він працює. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України.

«Пришвидшуємо експорт «Дії» за кордон та збільшуємо прозорість – відкриваємо код застосунку! Уряд підтримав цю ініціативу. А ще будь-який розробник зможе вивчити документацію й почати розробляти свої додаткові сервіси або мікросервіси, які підходитимуть до застосунку», – йдеться в повідомленні.

Мінціфри зазначило, що шлях до становлення найкращих цифровізованих державних рішень лежить саме в відкритому коді, що «допомагає розвивати та масштабувати продукт».

Застосунок "Дія" отримав нові функції

Нагадуємо, що у застосунку "Дія" тепер доступна мапа укриттів, яка дозволяє швидко знайти найближче укриття, переглянути інформацію та прокласти маршрут. Крім того, під час перегляду мапи доступний фільтр з параметрами, який дозволяє вибрати укриття для людей з інвалідністю.

У найближчому майбутньому у застосунку "Дія" будуть доступні вісім нових послуг, включаючи розмитнення авто, онлайн-шлюб, кабінет пацієнта та інші. Зазначається, що наразі у застосунку доступні 14 цифрових документів та більш ніж 30 сервісів, а на порталі – понад сотні послуг.