Мінкульт розпочинає перевірку Почаївської лаври

Міністерство культури та інформаційної політики створило комісію для перевірки використання РПЦ в Україні об'єктів Почаївської лаври на Тернопільщині.

Створено також комісію, яка перевірить використання деяких об'єктів Чернігівського заповідника. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, вже призупинено деякі угоди щодо використання заповідника у Чернігові. А в Почаєві робота комісії лише розпочинається.

"Там інша ситуація порівняно з Києво-Печерською лаврою, бо є Кременецький заповідник, є Почаївська лавра, є взаємини між ними. У Кременецькому заповіднику в одному з храмів припинився термін угоди про використання. У нас також знаходиться справа у місцевому суді щодо того, чому нас не допускають до цього храму", сказав Ткаченко.

На території Києво-Печерської лаври 19 квітня прибічники Російської церкви в Україні в ході конфлікту зламали захисні ролети опечатаного Мінкультом корпусу.

Після цього правоохоронці затримали чотирьох активних учасників штовханини. Слідчі повідомили їм про підозру у хуліганстві. Комісія Міністерства культури та інформаційної політики 12 квітня розпочала роботу у Києво-Печерській Лаврі. Зафіксували пошкодження об'єктів культурної спадщини.