Міноборони Німеччини і НАТО прокоментували публікацію таблоїду Bild

Міністерство оборони Німеччини прокоментувало публікацію німецького таблоїда Bild про те, що НАТО готується до війни з Російською Федерацією.

Слова представника прес-служби Міноборони ФРН Мітко Мюллера цитує Укрінформ.

"У принципі, я не можу ані підтвердити, ані спростувати це повідомлення у ЗМІ", - сказав Мюллер.

Він зазначив, що Бундесвер опікується актуальними безпеково-політичними загрозами, до яких відноситься також загроза з боку РФ.

Результати аналізу ситуації відбиваються на складанні планів і підготовки навчань, а також у рішенні розмістити постійний військовий контингент Бундесверу у Литві.

"Ми би не стали розміщувати цю бригаду там ближчими роками, якби загрози не були реальними", - сказав Мюллер.

Директор Центру передового досвіду НАТО в галузі стратегічної комунікації Яніс Сартс сказав, що матеріал Bild про те, що НАТО готується до зіткнення з РФ - містить навчальний сценарій, а не таємний аналіз розвідслужб.

"Bild отримав сценарій навчання, який завжди розглядає уявну ситуацію для перевірки військового потенціалу в тому чи іншому районі. Раніше сценарії були повністю вигаданими з неіснуючими країнами та географічними регіонами. Тепер застосовуються існуючі країни та географічні регіони", - заявив Сартс.

Матеріал Bild - "це не секретні дані розвідки, яка прогнозує розвиток ситуації", сказав представник НАТО.

Напередодні таблоїд Bild написав про нібито таємний документ міністерства оборони ФРН, у якому міститься припущення про ескалацію між НАТО і РФ у лютому цього року і зіткнення у 2025 році з російськими військами у районі країн Балтії. Bild написав, що цей сценарій є легендою навчань НАТО.