Міноборони перевело частину документообігу ЗСУ до електронної форми

Міноборону України дозволило вести облік в електронній формі

Міністерство оборони України внесло зміни до наказу №440 "Про затвердження Інструкції з обліку військового майна у Збройних Силах України".

Наразі військові частини можуть вести облікові реєстри та допоміжні документи лише в електронній формі, повідомили в прес-службі відомства.

У Міноборони зазначають, що командири роти витрачають значну кількість часу на бюрократію, а найбільшим бюрократичним процесом є облік майна. Оновлення до наказу №440 надають можливості для автоматизації.

Тепер для ведення облікових реєстрів та допоміжних документів (журналів з майна) у військових частинах необхідно використовувати програмне забезпечення, прийняте в експлуатацію Міноборони та допущене до дослідної експлуатації.

"Для переходу на такі програми командирам та начальникам військових частин, які ведуть власне військове господарство, потрібно видати наказ про їхнє використання", - йдеться у повідомленні.

Під час переходу відмічено, що буде застосовуватися лише електронний облік, а ведення паперових журналів та дублювання інформації буде заборонено.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Рада проголосувала за створення цифрового реєстру військовозобов'язаних.