Міноборони попередило про можливі повторні масовані атаки

Міністр оборони України, Рустем Умєров, повідомив, що держава-агресор продовжує здійснювати масовані ракетні атаки за наявності достатнього запасу ракет. Він вказав на те, що Росія накопичувала ракети протягом багатьох місяців і зараз використовує їх для ударів по житлових будинках, торговельних центрах і лікарнях у мирних українських містах.

За даними Повітряних сил, окупанти застосували різні типи ракет, включаючи аеро-балістичні, балістичні, крилаті, зенітно-керовані ракети, а також дрони-камікадзе "Шахед". 18 стратегічних бомбардувальників здійснили запуски ракет Х-101/Х-505, що стало наймасованішою атакою з повітря за весь період війни.

Росіяни вбили і поранили наших громадян, зруйнували інфраструктуру. Знову й знову Росія демонструє всьому світові, що не має іншої мети, крім терору, вбивства і геноциду українців. За кожен з цих злочинів буде справедлива кара. Дякую кожному солдату та офіцеру наших сил ППО, які своїм професіоналізмом завдають поразок підступним планам ворога, щоб зламати нашу волю до перемоги

Наразі відомо про 16 загиблих і 97 поранених в результаті масштабної ракетної атаки противника по Україні.

У більшості областей України вдруге за ранок оголошено повітряну тривогу через ракетну небезпеку.

У Харкові окупанти здійснили дві масовані ракетні атаки, внаслідок чого було використано ракети типу С-300 та Х-22. Очевидно, що відбулося не менше восьми польотів по місту.

Також у Львові відбулися вибухи. Було зафіксовано два постріли "Шахедів", які атакували Львівщину, а також займання на об'єкті критичної інфраструктури.

Протиповітряна оборона працювала в Яворівському районі Львівської області.

У Конотопі також відбувся ракетний удар з боку російських окупантів.

Під час дронової атаки одна з багатоповерхівок в Одесі зазнала пожежі. Мер міста показав пошкоджену будівлю.

Також в Києві загорілися багатоповерховки та складські приміщення, а вибух пошкодив станцію метро.