Аналітики назвали головну мету Росії в Україні на 2024 рік

Росія зберігає плани захоплення Луганської та Донецької областей - ISW

У звіті аналітиків Інституту вивчення війни розкрито головну мету Росії в Україні на 2024 рік. Згідно з даними, Росія не скасувала своїх планів щодо українських територій, а головною метою Кремля залишається повне захоплення Луганської та Донецької областей.

Російським військам важко захопити Харків, але російська наступальна операція в цьому районі, ймовірно, відтягне і закріпить українські сили з інших ділянок лінії фронту - зазначають в ISW.

Заяви офіційних осіб підтверджують плани Росії щодо захоплення Донецької та Луганської областей на 2024 рік. Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив про намір російських військ окупувати Запорізьку область, а також Харків та Суми.

Заступник начальника ГУР МО Вадим Скибіцький також заявив про плани Росії щодо захоплення Донецької та Луганської областей.

Щодо ситуації навколо Часового Яру, Росія важко зможе його захопити, зазначили в ГУР. Українські сили роблять все можливе, щоб зупинити спроби окупантів.

Президент України Володимир Зеленський також попереджає про загострення конфлікту, заявляючи, що наступ улітку 2024 року стане новим етапом війни.