Міноборони прокоментувало розкрадання 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів

Юристи Міністерства оборони України досліджують як розірвати контракт та повернути кошти, що були переведені виробнику боєприпасів через корупційну схему. Про це повідомив керівник управління преси та інформації Міноборони Іларіон Павлюк під час марафону.

«Ми їх повернемо, вже над цим працюємо. Це був контракт, за яким було зроблено проплату, але жодних поставок не було. Юристи вивчають механізми, як правильно зривати контракт та повертати кошти», - сказав Павлюк.

Також Павлюк висловив подяку колегам з СБУ і Генпрокуратури, оскільки цей випадок є важливим і засвідчує успішне функціонування антикорупційних механізмів Міноборони.

«Коли ми спільно з Службою безпеки виявили схему і затримали злочинців, це був спільний успіх», - заявив Павлюк.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки розкрила корупційну схему в закупівлі боєприпасів для ЗСУ на суму понад 1,5 мільярда гривень. В цій схемі підозрюється високопосадовець Міноборони.

За даними слідства, посадовець Міноборони підписав угоду з компанією-спецекспортером щодо придбання артилерійських снарядів для ЗСУ, але бюджетні кошти не було переказано на рахунки спецекспортера.

Нагадаємо, що контррозвідка Служби безпеки спільно з Бюро економічної безпеки та керівництвом АТ «Українська оборонна промисловість» знищила схему привласнення бюджетних коштів для придбання комплектуючих до військової авіації ЗСУ.