Міноборони уточнило заяву Умєрова щодо повернення чоловіків з-за кордону

У Міноборони відкидають ідею призову громадян з-за кордону

Міністерство оборони відкидає можливість призову чоловіків з-за кордону. Про це повідомив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони Іларіон Павлюк. За його словами, якщо українці, перебуваючи за кордоном, бажають долучитися до служби, вони повинні приїхати в Україну і прийти до призовних пунктів ЗСУ.

На порядку денному немає обговорення призову з-за кордону. Якщо громадяни України за кордоном хочуть долучитися, вони приїжджають в Україну й долучаються

Ця заява була зроблена відповідь на інтерв'ю міністра оборони України Рустема Умєрова німецьким виданням Welt та Bild.

ЗМІ повідомили, що Рустем Умєров планує призвати на службу в ЗСУ чоловіків, які виїхали до Німеччини та інших країн. Він відмітив, що українцям призовного віку від 25 до 60 років буде зобов'язано з'явитися до призовних пунктів ЗСУ. Якщо ці вимоги не будуть виконані, на військовозобов'язаних чекатимуть санкції, проте конкретних деталей не було надано.

На порядку денному немає обговорення призову з-за кордону. Якщо громадяни України за кордоном хочуть долучитися, вони приїжджають в Україну й долучаються

Президент Володимир Зеленський раніше повідомив, що військові розглядають можливість мобілізації додаткових 450-500 тисяч людей. Однак це питання ще потребує розробки. Міністерство оборони стверджує, що українці готові захищати свою країну, і не багато хто ухиляється від служби.

Для уникнення додаткових ухиленців, міністр оборони Рустем Умєров планує посилити вимоги до призовного віку громадян. Він наголосив на необхідності дотримання призовного віку від 25 до 60 років.

Пов'язані новини:

  • Мобілізація в Україні: скільки людей ще потрібно ЗСУ
  • Буданов висловився про мобілізацію та пояснив, чому її не уникнути