Мінветеранів запустило е-Карту послуг в громадах для ветеранів війни

Мінветеранів запустило е-Карту послуг в громадах для ветеранів війни

Міністерство у справах ветеранів України спільно з представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні створило е-Карту послуг для ветеранів війни, доступну на платформі е-Ветеран.

На цій е-Карті можна знайти послуги, які надаються для ветеранів, їх родин, сімей загиблих захисників і захисниць, включаючи послуги державних, недержавних і міжнародних організацій. Користувачі мають можливість відфільтрувати інформацію за різними критеріями, включаючи місце надання послуг, типи послуг, їх опис, категорію отримувачів та умови надання.

На порталі представлено різноманітні послуги, від психологічної підтримки до ветеранських об'єднань та підприємницьких ініціатив. Наразі на порталі визначено 7542 послуги.

"Мінветеранів запускає ще одне цифрове рішення задля розширення та спрощення доступу до інформації про всі наявні в Україні послуги від усіх стейкхолдерів. E-Карта - це по суті агрегатор даних, якого бракувало ветеранській спільноті. Тепер усе, що потрібно ветеранам і ветеранкам, можна швидко знайти через свій смартфон або комп'ютер, зазначивши лише область або свою територіальну громаду. Е-Карта - це, в першу чергу, інструмент інформування про можливості розвитку й допомоги для ветеранів і ветеранок у їхніх громадах. У той же час, це місце, де інформація подана простою мовою про те, що можна отримати просто тут і зараз", - сказав в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Е-Карта є "живим" інструментом, який оновлюватиметься щодня. Команда Міністерства працює над залученням обласних адміністрацій, громад, місцевих громадських організацій та бізнесу для надання додаткової інформації про наявні послуги для ветеранів і ветеранок.

Команди Мінветеранів та МОМ використали інструмент збору даних від громад щодо наявних послуг для ветеранів і ветеранок, їх родин, сімей загиблих захисників і захисниць, і провели його тестування та відпрацювання в Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Читайте також: