Модний та актуальний: чому Айфон 14 ще довго буде у ТОПі

Революційна лінійка Айфон 15 вже з'являється на прилавках магазинів електроніки. Судячи з новацій, про які розповіли купертинівці під час презентації, вона обіцяє затьмарити всі попередні серії. Однак користувачам, які поклали око на Apple iPhone 14, турбуватися нема про що. Базовий "яблукофон" 2022 року випуску ще довго залишатиметься конкурентоспроможним та актуальним. На це є щонайменше 6 причин.

Зручний розмір

Далеко не всім смартфонам вдається поєднувати велику кількість екранного простору та комфортний для користувача розмір. Деякі девайси з діагоналлю понад 6 дюймів громіздкі. У iPhone 14 при діагоналі 6,1 дюйми з компактністю та ергономікою все в повному порядку. Вага всього 172 г, а товщина "плитки" трохи менше 8 мм. Таку можна утримати однією рукою навіть за невеликої довжини пальців. Для одноручного керування передбачений відповідний режим та функція "Зручний доступ".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Варіативність пам'яті

Усього доступно 3 варіанти вбудованої пам'яті:

128 Гб обсяг, бажаний для робочого телефону, який використовується переважно для дзвінків, листування в месенджерах, електронної пошти та роботи з онлайн-документами.

256 Гб середня збірка, яка підходить для активної повсякденної експлуатації: фотографування, прослуховування музики, перегляду відео, проходження ігор.

512 Гб максимум для звичайного Айфон 14. Вистачає для великих відео у високій роздільній здатності, якісних фотознімків, "важких" програм для креативних завдань.

Продуктивний процесор

A15 біонічний шестиядерний чіп з високою тактовою частотою та підтримкою машинного навчання. В арсеналі Apple це не найпотужніший варіант його випереджають A16 та A17 Pro. Однак рядовий користувач, який не звик випробовувати смартфон на міцність "ненажерливим" софтом, навряд чи помітить різницю у швидкодії.

Айфон 14 "літає" за будь-яких навантажень. Лаги та зависання для смартфона не характерні.

Оптимальний запас оперативної пам'яті

Оперативна пам'ять базової моделі з чотирнадцятої серії 6 Гб. Це на 2 Гб більше, ніж у попередників iPhone 12 і 13. На тлі просунутих Андроїдів може здатися, що такого обсягу обмаль. Samsung, Техно, Асус та інші бренди пропонують моделі з 8 і навіть 12 Гб. Однак операційна система IOS і менеджер оперативної пам'яті в iPhone настільки оптимізовані, що при меншому обсязі спостерігається більша ефективність.

"Вічний" дизайн

Зовні iPhone 14 красень. Основні переваги його дизайну це:

  1. плоскі бічні грані, завдяки яким смартфон виглядає солідніше;
  2. невеликі рамки навколо дисплея;
  3. акуратні та невеликі бічні кнопки;
  4. стильний блок тильної камери з об'єктивами, розташованими діагонально;
  5. приємні забарвлення у кількості 6 шт.
Надійна та довговічна конструкція

Комбінація матеріалів класична для Apple. Рамка металева і тому міцна. Вона виготовлена з аерокосмічного алюмінію, що пройшов тест-драйв в різних умовах. Задня панель скляна, максимально приємна на дотик. Попереду теж Ceramic Shield з високими експлуатаційними характеристиками. Корпус без зайвих зазорів, водонепроникність зберігається при короткочасних зануреннях на глибину не більше 6 м.

Оскільки iPhone 14 є частиною екосистеми Apple, у списку його переваг також ідеальна інтеграція з іншими фірмовими девайсами. Приємний бонус великий вибір аксесуарів як "яблучних", так і від сторонніх виробників.

Не встигли стартувати світові продажі iPhone 15, як вже стало відомо, що майбутня серія iPhone 16 може отримати нову кнопку, відому як Capture.

Ця кнопка, під кодовою назвою Project Nova, є однією з основних особливостей лінійки iPhone 16. Про це повідомили MacRumors.