Мосейчук, Ткаченко, Дубінський – чому Коломойський запросив в суд "групу підтримки"

На засідання суду, де розглядають апеляцію олігарха Ігоря Коломойського на запобіжний захід, прийшла група підтримки політики та журналісти каналу "1+1". Однак це не допоможе підозрюваному. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Валерій Гончарук.

"Дуже складно сказати як буде розгортатися судовий процес. Мені здається, що його затягуватимуть у часі. Крім того, досвід гучних судових процесів в Україні відбувався саме у такій формі. То суддя захворів, то адвокатів немає. У нас немає засуджених високопосадовців з ТОПу. До того ж звучить багато спекуляцій щодо звинувачення", наголосив Гончарук.

Щодо групи підтримки Коломойського у ній немає випадкових людей, але це не допоможе олігарху, додав політолог.

"Якщо говоримо про журналістів "плюсів" чи колишнього керівника каналу Ткаченка то вони є працівниками Коломойського. Відповідно, його підтримують, працюють на його відбілювання. Маючи такий інструмент, Коломойський буде використовувати його на свою користь. Ні для кого не секрет, що коли формувався партійний список "Слуги народу", коли люди йшли до парламенту, Володимир Зеленський активно співпрацював з Коломойським. Багато довірених людей олігарха потрапили у політику", пояснив Гончарук.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Такі люди як Коломойський дуже часто вирішують свої питання і проблеми через персональні контакти з представниками судової влади та правоохоронних органів. І роблять це не публічно, сказав політолог.

"А група підтримки з'явилася, щоб показати, що вони за свого колишнього шефа. Але там немає людей з однозначною репутацією. Яке прізвище не назви воно буде пов'язано зі скандалом", додав Гончарук.

25 вересня розпочався суд у справі олігарха Ігоря Коломойського. На засіданні розглядають апеляцію Коломойського на запобіжний захід. Взяти на поруки олігарха прийшли політики та журналісти "1+1". Серед них телеведуча Наталя Мосейчук. Відвідали засідання колишній міністр культури Олександр Ткаченко, нардеп Олександр Дубінський.

2 вересня Коломойському повідомили про підозру у шахрайстві і відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом. Того ж дня суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді триманні під вартою на два місяці з альтернативою понад 509 млн грн застави.

7 вересня олігарху повідомили про підозру у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку.