Московському митрополиту оголосили нову підозру, його можуть посадити під варту

Нова підозра митрополиту Черкаської єпархії Російської церкви в Україні полягає в тому, що він, бувши під домашнім арештом, поширював релігійну ворожнечу.

На початку року йому повідомили про підозру у запереченні збройної агресії Росії та поширенні закликів до міжконфесійної ворожнечі, повідомляє Служба безпеки України.

Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і почав розгляд матеріалів провадження по суті. Проте це не зупинило клірика, і він продовжив знімати провокативні відео вдома, в яких повторював кремлівські наративи щодо релігійних громад в Україні.

Фігурант відео зневажливо висловлювався про вірян і священнослужителів інших релігій, намагався дискредитувати правоохоронців, які займалися справою щодо Російської церкви. Він також поширював свої звернення на каналі Черкаської єпархії в Youtube.

Після цього митрополиту повідомили про ще одну підозру за статтею "порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно".

Наразі розглядається питання про обрання нового запобіжного заходу, але майже впевнено у виді тримання під вартою.

Служба безпеки України повідомила про підозру керівнику Черкаської єпархії Російської православної церкви в Україні митрополиту Феодосію (Денису Снігірьову).

Під керівництвом Феодосія адміністратор сайту єпархії розміщував ворожі матеріали з пропагандистських сайтів РПЦ. У цих публікаціях представники країни-агресора нав'язували ідеї рашизму та популяризували кремлівський режим.