Можуть постачати зброю: на кордоні КНДР та РФ активізувався залізничний рух

В останній час значно зростає рух по залізницях між Північною Кореєю і Росією. Про це свідчать супутникові знімки, які показують збільшення кількості вантажних вагонів на кордоні. Таке зростання спостерігається після зустрічі Кіма Чен Ина і Путіна, яка відбулася минулого місяця. За інформацією видання Yonhap, тривають обговорення щодо можливої поставки зброї Північною Кореєю до Росії.

Дані про збільшення залізничного руху надані Центром стратегічних і міжнародних досліджень Beyond Parallel. За їх данними, на знімках, зроблених 5 жовтня, видно надзвичайну кількість вантажних вагонів - 73, які помітили на залізничній станції Туманган в Расоні, Північна Корея. Рівень перевезень тим самим перевищує останні п'ять років.

За словами експертів, збільшення залізничних перевезень вказує на можливе постачання зброї і боєприпасів Північною Кореєю до Росії. Незважаючи на це, точне визначення вантажів ускладнюється через використання брезенту для їх покриття.

Окрім того, Північна Корея вже надала Росії артилерію для війни проти України. За даними американського чиновника, невідомо, що саме отримає в Кім від Путіна в обмін.

Очікується, що Кім попросить продовольство і фінансову допомогу від Путіна, а він, в свою чергу, отримає зброю і космічні технології.