МЗС Угорщини закликає Україну встановити режим безпеки, який сподобається Росії

Угорське Міністерство закордонних справ та зовнішньої торгівлі вважає, що Україна повинна встановити безпековий режим, який би був прийнятний для Росії. Державний секретар угорського відомства, Тамаш Менцер, заявив про це на з'їзді молодіжної організації Fidelitas. 

У своєму виступі він підкреслив, що всі зовнішньополітичні дії Угорщини відповідають угорським інтересам, й українська влада повинна встановити безпековий режим, який задовольняв би потреби Росії.

За словами Менцера, ситуацію українського конфлікту слід врегулювати шляхом мирних переговорів та встановлення безпекового режиму, який би гарантував безпеку обом сторонам.

Також, він наголосив на необхідності негайного припинення вогню в Україні та завершення військових дій.

Угорщина намір заблокувати можливість вступу України до Європейського союзу. На майбутньому саміті лідерів ЄС, планується ратифікація рекомендації Єврокомісії щодо початку переговорів про вступ України до блоку. Угорщина вважає, що Україна не виконала вимоги ЄС та не має права на початок переговорів.

Євросоюз розглядає альтернативні варіанти, щоб обійти блокування від Угорщини. Пропонується надання Україні пакету допомоги на суму 50 млрд євро для збільшення бюджету блоку до 2027 року.