На Буковині директор музичної школи відмовився від мобілізації: суд ухвалив вирок

Директору музичної школи в Чернівецькій області призначили до трьох років іспитового терміну через його відмову від мобілізації, якщо він отримав повістку. Таке рішення прийняв Герцаївський районний суд Чернівецької області.

За інформацією суду, підозрюваний пройшов військово-лікарську комісію у січні 2023 року, де його визнали придатним для служби в армії.

У лютому 2023 року йому була вручена повістка із вимогою явитися війський комісаріат для відправлення на службу, але він ухилився від мобілізації.

Під час слідства чоловік визнав свою провину та висловив розкаяння. Він уклав угоду з прокурором.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 Кримінального кодексу України і засудив до трьох років позбавлення волі, перетворивши реальний термін на трьохрічний іспитовий.

Раніше працівники військкомату намагалися вручити повістки священникам УПЦ МП.

Також в Закарпатській області засудили чоловіка до іспитового терміну, оскільки він відмовився від мобілізації з причини "туберкульозу та неграмотності".

Нагадаємо, Данілов відповів на заяви журналу Time про проблеми з мобілізацією в Україні, ствердивши, що сектор безпеки і оборони має достатню кількість українських сил. Проблем із призовом в Україні немає.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний також заявив, що Україні потрібно розширити категорію осіб, які можуть бути мобілізовані. Збройні сили України планують нарощувати резерви, але можливості підготовки на власній території обмежені.