На Філіппінах стався теракт. ІДІЛ взяв на себе відповідальність

Група "Ісламська держава" визнала відповідальність за терористичний акт, що стався 3 грудня в Державному університеті Мінданао, в результаті якого загинуло четверо людей. Цю новину повідомляє Reuters.

Вибух стався у нестабільному районі на півдні країни, де активно діють ісламістські бойовики та часто бувають напади на автобуси, католицькі церкви та ринки. Теракт було здійснено в гімназії університету в Мараві, місті на півдні країни, яке протягом 5 місяців у 2017 році було під контролем ісламістських бойовиків.

За словами регіонального військового командувача генерал-майора Габріеля Вірея III, у результаті теракту загинуло щонайменше 4 людини, серед яких 3 жінки. Ще 50 осіб з легкими травмами доставили до лікарень.

Група "Ісламська держава", яка має вплив на півдні країни, заявила, що її члени підірвали бомбу.

Президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший назвав напад актом помсти з боку "Ісламської держави". Нагадаємо, що перед цим філіппінські військові убили кількох бойовиків ісламістської групи під час оперативної операції.

Зазначається, що на території, де стався теракт, урядові війська Філіппін борються з ісламістськими групами "Мауте" та "Абу Саяф", які є підрозділами ІДІЛ.

Три дні тому філіппінська армія нанесла авіаудар по острові Мінданао, в результаті якого було вбито 11 ісламістських бойовиків. За даними армії, вони планували здійснити теракти в іншій провінції. Теракт в університеті, можливо, був відповіддю на ліквідацію бойовиків.

Нагадаємо, що 30 листопада невідомі стріляли поруч з автобусною зупинкою біля в'їзду в Єрусалим. Тоді відповідальність на себе взяв ХАМАС.