На Луганщині окупанти збунтувались і відмовились воювати

Збройні сили РФ фіксують відмови військових виконувати злочинні накази

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що в окупаційних військах РФ виявляються випадки, коли військовослужбовці відмовляються виконувати злочинні накази і брати участь у бойових діях. Серед них є й такий випадок, який стався у війську РФ на тимчасово окупованій території Луганської області 19 грудня.

«…На територію Росії під конвоєм співробітників військової поліції відправлено 43 військовослужбовці зі складу 150 мотострілецької дивізії Збройних сил РФ, які відмовились від участі у бойових діях», - повідомили в Генштабі.

Російські окупанти все частіше здаються в полон, щоб не воювати

675-та доба повномасштабної війни Росії проти України триває. Протягом останньої доби зареєстровано 56 бойових зіткнень. За останні дні також друга група окупантів зі складу 71-го полку ЗС РФ здалася в полон на Запорізькому напрямку.

За останній час російські окупанти все частіше заявляють про свою готовність добровільно здатися в полон, щоб уникнути участі у воєнних діях. Проект «Хочу жити» отримав більше 30 тис звернень від росіян, які бажають добровільно здатися в полон. Чимало звернень вже надійшло безпосередньо від самостійних військовослужбовців РФ, які хочуть зберегти своє життя.