На скотчі та клеї. Військовий експерт розповів, з чого насправді робляться ефективні бойові катери та дрони

Українські морські катери зроблені з клею та скотчу, розповів експерт

Експерт зі зв'язку та розвідки Сергій Бескрестнов розповів, що деякі українські морські катери, які атакують об'єкти Чорноморського флоту, мають внутрішнє обладнання, зроблене з клею та скотчу. Він зазначив, що ці технології використовуються в Україні так само, як і в багатьох інших країнах.

Експерт також зазначив, що російські розвідувальні безпілотні літальні апарати (БПЛА) використовують китайські камери, які закріплюють скотчем або ставлять на місце паливного бака. У свою чергу, Україна також використовує подібні технології.

"Деякі наші морські катери, які атакують об'єкти Чорноморського флоту, виготовлені з використанням клею, скотчу, двигунів від водних скутерів та інших компонентів. Наше завдання полягає в тому, щоб максимально знизити вартість дрона, забезпечивши його працездатність", - пояснив експерт.

Бескрестнов зауважив, що Україна використовує китайський ринок як джерело складників та рішень, оскільки це найбільш доступна та вигідна опція з точки зору вартості. Крім того, він наголосив, що Україна має науково-дослідні інститути, які вивчають російську технологію та роблять певні висновки.

Проте, експерт зауважив, що вивчення російських технологій не означає їх копіювання, а слідування принципу дотримання відповідних санкцій та аналізу складників. Він підкреслив, що Україна не має наміру повторювати технології Росії, але використовує знання для запровадження нових санкцій щодо їхніх постачальників.

За матеріалами: Главком