На війні в Україні загинув ексглава міліції Єкатеринбурга

Загинув російський генерал Ігор Трифонов

На війні в Україні загинув російський генерал Ігор Трифонов, який раніше очолював міліцію Єкатеринбурга. Про це повідомляє російське видання "Коммерсант".

«Колишній очільник УМВС у Єкатеринбурзі Ігор Трифонов, якого 2022 року засудили до дев'яти з половиною років колонії у справі про хабар і незаконне зберігання зброї, загинув на війні в Україні», - йдеться в матеріалі.

Адвокат генерала Ольга Кезік заявила, що Ігор Трифонов довго домагався укладення контракту з Міноборони РФ, а виїхати на війну йому вдалося наприкінці 2023 року. Однак адвокат додала, що документів, що підтверджують звільнення Трифонова, поки що не отримала.

За словами адвоката, Ігор Трифонов мріяв "перемогти". Дружина загиблого генерала дізналася про його смерть 2 січня.

Ігор Трифонов очолював УМВС у Єкатеринбурзі з 2011 до 2017 року, а після цього керував Головним управлінням МВС у Карачаєво-Черкесії до 2019 року.

У серпні 2022 року Ігора Трифонова визнали винним у незаконному зберіганні зброї та отриманні хабара за порушення кримінальної справи щодо шахрайства з коштами банку "Кольцо Уралу". Вирок пом'якшили в березні 2023 року і строк зменшили на два місяці - до дев'яти років і чотирьох місяців колонії суворого режиму.

Нагадаємо, що 28 листопада в Україні загинув генерал-майор Володимир Завадський. Зазначимо, що триває 679-та доба повномасштабної війни Росії проти України, а протягом минулої доби відбулося 57 бойових зіткнень.