На Закарпатті від переохолодження помер ухилянт, який три дні блукав горами

У Закарпатті помер чоловік, якого наряд прикордонників виявив у горах. Це сталося, коли він патрулював кордон. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Цей чоловік, якого знайшли прикордонники, був 46-річним громадянином України з Дніпропетровщини. Він блукав у високогір'ї на Рахівщині протягом трьох діб без необхідного спорядження, одягу, їжі та води. Його доставили до лікарні, де діагностували переохолодження 2-3 ступені та ниркову недостатність.

Також повідомляється, що від початку російського вторгнення на територію України загинуло 24 "ухилянти". 19 з них потонули у річці Тиса, а ще п'ятеро померли, намагаючись перетнути гірську ділянку кордону.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України повідомило, що прикордонники знайшли цього чоловіка без свідомості. Вони вивели його з непритомного стану. Чоловік майже не зміг розмовляти, але зміг розповісти, що блукав у горах протягом трьох днів і не їв нічого. Він мав при собі паспорт громадянина України та посвідку на проживання і отримання грошових виплат в Румунії. Чоловік не міг самостійно рухатися. Лікарі діагностували у нього переохолодження, виснаження та обмороження нижніх кінцівок.

Раніше на Закарпатті прикордонники затримали чоловіка, який також блукав горами тривалий час з наміром незаконно перетнути кордон.