На Запорізькому напрямку ЗСУ взяли в полон окупанта, який заблукав

Бійці бригади оперативного призначення "Спартан" Національної гвардії України на Запорізькому напрямку затримали військового Російської Федерації, який заблукав та потрапив на позиції сил оборони України. Цю інформацію надала Національна гвардія.

Виявилося, що військовослужбовець РФ 1984 року народження був мобілізований лише місяць тому та служив у 70-му мотострілецькому полку, що базується в Чеченській республіці.

Повідомляється, що вночі на 2 грудня цей військовослужбовець, разом з групою загарбників, перемістився до лісосмуги. Їх розмістили у підземних норах по 2-4 особи, і з місця розташування виводили лише на добові чергування.

Військові РФ виходили на бойові позиції лише вночі, з провідником, тому місцеві орієнтири не використовувалися. Вони мали при собі лише автомати та ручні гранати, а зв'язок забезпечувався дешевою китайською радіостанцією.

Раніше було повідомлено, що російські окупанти розстріляли двох українських військових, які здалися в полон. Інформацію про це підтвердило управління стратегічних комунікацій Збройних сил України. Страта відбулася в районі села Степове Покровського району Донецької області.

Пізніше, Збройні сили знищили окупантів, які розстріляли українських полонених біля Степового на Авдіївському напрямку.