На зустрічі у форматі "Рамштайн" Україна розповість про плани нового командування ЗСУ

Україна заявила про плани нового командування ЗСУ та зміни стратегії науслідок зустрічі в форматі "Рамштайн"

Голова місії України при НАТО Наталія Галібаренко повідомила, що під час зустрічі контактної групи з оборони України, яка відбудеться 14 лютого в форматі "Рамштайн", буде розповідатися про нове командування Збройних Сил України та зміни в тактиці та стратегії.

"Перший пріоритет - це інформування союзників про нашу оперативну обстановку та наші плани. Зараз відбулися кадрові зміни у військовому командуванні, і наші союзники очікують від нас пояснення, що ці зміни означають для нашої тактики, стратегії та наших пріоритетів у найближчі місяці", - розповіла Галібаренко.

Також буде обговорюватися потреба Збройних Сил України та ситуація у світі.

"Наша основна потреба залишається та, що ми вже відчуваємо дефіцит - це протиповітряна оборона та артилерійські снаряди. Ми також сподіваємося, що найшвидше буде досягнуто повної готовності бойових літаків F-16 та ми зможемо покращити ситуацію у повітрі", - додала Галібаренко.

Голова місії України при НАТО також вказала, що українські союзники обговорюють, як Росія може змінити свою стратегію після виборів президента.

"Один з очікуваних наслідків - нарощування темпів прихованої мобілізації в Росії. Нам потрібно буде відреагувати на це", - зазначила Галібаренко.

Джерело: Громадське радіо