Нафтогаз назвав "10 заповідей" безпечного користування газом у побуті

Газова безпека: нафтогаз закликає дотримуватися правил користування

Газ є важливою частиною нашого повсякденного життя, однак його недбале використання може призвести до небезпеки. Компанія "Нафтогаз України" звертає увагу на важливість дотримання правил безпеки при користуванні газовою технікою та обладнанням, щоб забезпечити безпеку людей і тварин.

Передусім, необхідно вчасно проводити технічне обслуговування газової техніки згідно з нормами, вказаними в технічному паспорті моделі. Регулярне провітрювання приміщення та очищення вентиляційних і димових каналів також є обов'язковими.

Компанія зокрема наголошує на 10 правилах безпечного користування газовими приладами, серед яких заборона самостійного ремонту і переміщення обладнання, обмеження доступу дітей і некваліфікованих осіб до керування приладами, закриття вентилів та інші.

Категорично забороняється самовільне втручання в газову мережу, зміна конфігурації труб, власноручна газифікація господарських об'єктів та перепланування кімнат з газовим обладнанням без узгодження з представниками ОГРМ.

У разі виявлення витоку газу необхідно вжити заходів безпеки: перекрити крани на трубах, провітрити приміщення, не використовувати вогонь чи електричні прилади і відразу вийти з будинку, а потім викликати аварійну службу.

Компанія також радить обирати надійних постачальників газових приладів з усіма необхідними сертифікатами якості та гарантією, а також вчасно проводити технічне обстеження газової техніки та обладнання. Тільки дотримання правил безпеки забезпечить безпечне та ефективне використання газу.