Наймасованіша атака по Україні, російська ракета залетіла у Польщу. Головне за 29 грудня

Окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні, російська ракета залетіла на територію Польщі, Велика Британія передає нашій країні сотні ракет ППО. «Главком» склав добірку новин 29 грудня, щоб ви були в курсі головних подій:

Наймасованіша атака: ворог випустив майже 160 ракет та дронів

У ніч з 29 на 30 грудня ворог завдав масованого ракетного удару по Україні. Були атаковані об’єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об’єкти. Внаслідок цього є загиблі та постраждалі. За попередніми результатами цієї ночі противник застосував нашій країні 158 засобів повітряного нападу, зокрема ракети різних типів та ударні БплА.

Російська ракета залетіла на територію Польщі 

Польські військові спостерігали за напрямком руху більшості ракет, які Росія запустила по Україні. Одна з ракет залетіла до Польщі, але потім повернулася назад через кордон. Вона перебувала над польською територією протягом трьох хвилин. Порушення повітряного простору Польщі становило близько 40 км.

Британія відправляє Україні сотні ракет ППО

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс оголосив, що Велика Британія надіслала Україні сотні ракет протиповітряної оборони вітчизняного виробництва для захисту від російської агресії. Він підкреслив, що його країна швидко зміцнює протиповітряну оборону України після авіаударів з боку Росії.

ДБР затримало одного з найбільших постачальників Міноборони

Українські правоохоронні органи затримали львівського бізнесмена, який є одним з найбільших постачальників Міністерства оборони. Він намагався надати хабар одному з керівників Державного бюро розслідувань. За інформацією правоохоронців, бізнесмен запропонував хабар у обмін на повернення майна, яке було конфісковане у компаніях, що перебувають під його контролем.

Зеленський відвідав передові позиції українських військ в Авдіївці 

Президент України Володимир Зеленський відвідав позиції 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка в Авдіївці. Ця ділянка фронту вважається однією з найскладніших. Президент особисто висловив свою вдячність воїнам за службу та обговорив з командиром ситуацію на фронті та основні потреби військових.

Читайте також:

  • Мережу сколихнуло фото з військовим в метро
  • Чому українці втрачають надію на перемогу: ЗМІ назвали дві головні причини
  • Що робити з мобілізацією? Порошенко дав пораду Зеленському
  • Розвідка розкрила план Кремля після ракетної атаки по Україні
  • СБУ за добу викрила понад 100 шахрайських call-центрів