Наніс збитків державі на 13 млн грн: Гладковський-молодший отримав підозру

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про підозру Павлу Букіну, колишньому директору "Укрспецекспорту", і Ігорю Гладковському, синові колишнього першого заступника секретаря РНБО.

За даними слідства, їх підозрюють у зловживанні службовим становищем, через що державі були завдані збитки понад 13 млн гривень.

Згідно з інформацією, Букін уклав угоду з компанією, яка була підконтрольна Гладковському, на придбання бортового радіоелектронного обладнання за майже 450 тис. доларів. Ціна була завищена майже в сім разів, повідомляє НАБУ.

Від цієї суми Гладковський отримав понад 170 тис. доларів. Букін намагався заховати свою участь у цій схемі, вживаючи заходів щодо конспірації.

Обидва підозрювані перебувають за межами України.

У березні 2019 року журналісти Bihus.info розкрили інформацію про отримання сином колишнього заступника секретаря Гладковського та його партнером, Жуковим, відкатів з постачання комплектуючих для літаків за завищеними цінами.

У квітні цього року САП направила справу до суду щодо Гладковського-молодшого, якого підозрюють у корупційній схемі з постачанням комплектуючих для військової техніки на державних підприємствах Укроборонпрому.