Нардеп назвав головні загрози законопроєкту про мобілізацію для економіки України

Законопроєкт про мобілізацію може призвести до обриву зв'язків українців з державою

За словами голови комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи, прийняття законопроєкту про мобілізацію може мати серйозні негативні наслідки для економіки України. Українці можуть обірвати будь-які зв'язки з державою, щоб їх не можна було вирахувати, знайти і призвати. Глава комітету наголосив, що негативний ефект для економіки буде складно переоцінити.

Депутат назвав можливі наслідки прийняття закону: припинення роботи з державними банками, зняття готівки, перехід на сіру працевлаштування і зниження податкових надходжень. Крім того, очікується збільшення еміграції працездатних жінок, зниження внутрішньої логістики та зниження економічної активності.

«Якщо у 2022-му частина населення тікала від ворожої держави, то при помилковому рішенні у 2024-му з'явиться ризик, що українці почнуть тікати вже від своєї», – підкреслив Дмитро Наталуха.

Також в Україні можуть відбутися зміни щодо механізму вручення повісток. Законопроєкт дозволяє викликати осіб, які мають бути призвані, через електронний кабінет. Повістки також можуть надсилатися на електронну пошту.

Читайте також: 

  • ЗСУ потрібно мобілізувати 500 тис. людей? Залужний зробив заяву
  • Проблема мобілізації або Навіщо повторювати помилки минулого?
  • Закон про мобілізацію. Чому всі такі налякані?