Український бізнес вивів пенсійний фонд Польщі з "мінусів"

Пенсійний фонд Польщі вперше за кілька років вийшов на позитивний баланс. Це стало можливим завдяки успішному розвитку українського бізнесу в країні.

Про це повідомив журналіст Марек Сієрант під час ефіру на телеканалі "Еспресо".

Експерт зауважив, що українці постійно поповнюють бюджет Польщі, а компанії, що відкрилися в країні, сприяють зростанню Пенсійного фонду.

"Щорічно це може приносити від 15 до 20 мільярдів злотих, що становить 0,5% від польського ВВП. Крім того, українці збільшують свої витрати та споживання, що сприяє розвитку внутрішнього ринку і економіки. Почти в кожній галузі, де знаходяться українці, зростають показники і податки", - зазначив Сієрант.

Експерт підкреслив, що це перший раз за 5 років, коли польський пенсійний фонд знаходиться у позитивній ситуації. Він пояснив, що в Польщі спостерігається дуже негативна демографічна тенденція, знижується народжуваність, і кількість працюючих громадян постійно зменшується, що призводить до старіння суспільства.

"Але зараз завдяки тому, що українці в Польщі працюють та платять податки, показники зростають. Це вперше за останні 5 років і це дуже значуще", - підкреслив Сієрант.

Раніше польські ЗМІ опублікували рейтинг польських банків, у які довіряють свої гроші українці.