Нардепа Дубневича мають примусово доправити до суду - рішення ВАКС

Судді Вищого антикорупційного суду вирішили привести народного депутата Ярослава Дубневича примусово, оскільки він не з'явився на засідання вже вчетверте. Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доручення здійснити цю процедуру, повідомляє Центр протидії корупції.

Раніше Дубневич пояснював свою відсутність шляхом знаходження в лікарні, але не назвав конкретного місця перебування. Згодом суд надав йому можливість брати участь у засіданнях через відеозв'язок, але депутат не надав документ, який би підтверджував неможливість його присутності у будь-якому іншому приміщенні суду. Це призвело до того, що суд не дозволив йому далі брати участь у засіданнях та випустив наказ про його приведення.

Якщо його приведення не буде здійснене, прокуратура може розпочати процедуру оголошення народного депутата у міжнародний розшук, а також вимагати стягнення застави в дохід бюджету, зазначено в повідомленні. Зокрема, Національне антикорупційне бюро оголосило Дубневича у розшук з приводу підозри в організації зловживань у сфері газового бізнесу та легалізації злочинних доходів на суму понад 2,1 млрд грн.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у справі про заволодіння природним газом на суму понад 2,1 млрд грн та легалізацію незаконних прибутків. Деталі цієї справи не пов'язані з його відсутністю на засіданнях суду.