Народжуваність у США впала до рекордно низького рівня

Невпевненість в економіці перешкоджає плануванню і народженню дітей у США. Народжуваність у країні знизилася в 2023 році до найнижчого рівня за більш ніж 40 років. Про це пише The Wall Street Journal.

«Американські жінки не хочуть народжувати дітей. Загальний коефіцієнт народжуваності впав до 1,62 народження на жінку в 2023 році, що на 2% менше, ніж роком раніше, показали федеральні дані. Це найнижчий показник, зареєстрований з тих пір, як уряд почав відстежувати його в 1930-х роках», – пише видання.

Згідно з попередніми даними, опублікованими Національним центром статистики охорони здоров'я США, загальна кількість народжень дітей за рік впала на 2% до 3,59 млн. Це рівень найнижчий починаючи із 1979 року, коли в США народилося близько 3,4 млн. дітей.

За словами Брейді Гамільтона, демографа Національної служби охорони здоров'я та провідного автора доповіді, відсоток жінок дітородного віку в США, які народжують дітей, є найнижчим, відколи центр почав збирати статистику.

Джерело також уточнює, що рівень народжуваності в країнах по всьому світу знижується, переважно у більш багатих країнах, оскільки економічна нестабільність та невизначеність щодо таких подій, як пандемія, утримують людей від розширення сімей.

Народжуваність у США падає до найнижчого рівня за багато років

Згідно з актуальним дослідженням, проведеним The Wall Street Journal, невпевненість в економіці є причиною зниження народжуваності в Сполучених Штатах. У 2023 році загальний коефіцієнт народжуваності склав 1,62 на дитину на жінку, що на 2% менше, ніж роком раніше. Це є найнижчим рівнем, зафіксованим з 1930-х років, коли уряд почав відстежувати ці дані.

Загроза зменшення чисельності населення в США

За попередніми даними Національного центру статистики охорони здоров'я США, загальна кількість народжень у 2023 році скоротилась до 3,59 млн. це на 2% менше, ніж у попередньому році і є найнижчим показником з 1979 року. Спостерігається зниження народжуваності в країнах багатого світу через економічну нестабільність та невизначеність суспільних подій, таких як пандемія.

Американські жінки не хочуть народжувати дітей

За даними Брейді Гамільтона, демографа Національної служби охорони здоров'я, рівень народжуваності серед жінок дітородного віку в США є найнижчим з моменту початку збирання статистики. Це свідчить про те, що американські жінки все менше хочуть мати дітей через економічну невпевненість та зростаючу невизначеність в суспільстві.

Триває зниження народжуваності в світі

Не тільки в США, але й у багатьох інших країнах, відбувається спад народжуваності, особливо в багатих країнах. Це пов'язано з економічною нестабільністю і невизначеністю, такими як пандемія, які стримують бажання людей збільшувати розмір своїх сімей.

Ситуація в Україні

У порівнянні з іншими країнами, Україна також зіткнулася з проблемою зниження народжуваності. У 2001 році на 100 жінок припадало 108 народжень, що дозволяло підтримувати рівновагу чисельності населення. Але згідно з останніми показниками, для балансу потрібно, щоб на 100 жінок припадало 220 народжень.