Сирський назвав напрямок головного удару Росії та позначив завдання ЗСУ

Складна ситуація на Сході України

6 травня 2024 року Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський повідомив у Facebook про складну ситуацію на Сході країни.

Протягом двох діб він працював у частинах, які ведуть оборонні дії на Покровському та Курахівському напрямках, де зосереджені основні ударні сили ворога.

"Наша задача в цих умовах - утримати займані рубежі та позиції, вогнем артилерії, ударними БПЛА та всіма засобами завдати максимальних втрат ворогу, виснажити його, тим самим зірвати ворожі плани і виграти час для формування та підготовки наших резервів", - зазначив Сирський.

Головнокомандувач наголосив на важливості ролі офіцерів у досягненні успіху на полі бою: "Неможливо командиру роти або батальйону керувати боєм за декілька кілометрів від своїх підрозділів, і приймати виважені та адекватні рішення на відстані, особливо, коли інтенсивність бойових дій зашкалює та є високий ризик для життя бійців".

Під час роботи з командирами бригад та їх підлеглими Сирський прийняв необхідні рішення щодо посилення оборони резервами, виділення додаткової кількості ракет, боєприпасів, засобів РЕБ та БПЛА. Напередодні Дня піхоти він також вручив відзнаки і нагороди кращим воїнам, які відзначилися в боях з окупантами.

Оперативні дані на ранок 6 травня

Ми також писали, що Генштаб оприлюднив оперативні дані на ранок 6 травня.