Наші втрати. Україна має піти на важливі, але вкрай непопулярні кроки

З'явились питання про втрати української армії ще з самого початку війни. Це було зроблено, перш за все, щоб не розкривати зайву інформацію перед ворогом, а також щоб не налякати українське суспільство. Однак, через те, що війна триває довгий час, ми мусимо почати зіткнутися з правдою.

Загалом російські втрати перевищують 300 тисяч осіб, з яких, за словами Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, приблизно половина - загиблі. Не вірте журналістам і блогерам, які досі не розуміють зведення Генштабу: втрати - це не обов'язково "двісті", в цій кількості враховані і госпіталізовані, і полонені, і зниклі безвісти. Тому ми можемо говорити про принаймні 150 тисяч загиблих ворогів.

За даними електронної Книги пам'яті, ми точно знаємо імена близько 25 тисяч наших загиблих бійців. Команда оцінює повноту своїх даних з точністю до +/- 70%, тому у нас загинуло від 30 до 35 тисяч воїнів. Ще 15 тисяч вважаються зниклими безвісти. Будемо відверті, лише кілька сотень з них може бути знайдено у російському полоні, решта - теж загиблі. Таким чином, за Україну віддали своє життя разом 45-50 тисяч осіб.

Співвідношення 1:3 досить точно відображає стиль ведення війни обома сторонами. Хорошою новиною є те, що через зниження бойових можливостей російської артилерії і зростання нашого потенціалу, баланс може зміститися на нашу користь ще більше. Але погано в тому, що навіть з таким співвідношенням, Кремль все одно має більше людського ресурсу, ніж ми, тому просто перебити їх усіх нам не вдасться. Але досягнути мети знищити весь їхній технічний потенціал, щоб вони не могли підсилювати піхоту, це завдання теоретично можливе. Хоча, це займе кілька років.

Висновок полягає в тому, що Україна повинна робити важливі, але непопулярні кроки, наприклад, мобілізувати "студентів" у віці 30 років. Ми також повинні замуровати дірки на кордоні, через які потрапило десятки, а можливо, сотні тисяч біженців, і покарати корупціонерів, які створили ці дірки. Але хз, що є важливішим для влади - перемога війни чи наступні вибори.

Читайте також:
  • Критичний момент війни
  • Як ми уявляємо українську Перемогу?
  • Ситуація у війську. Погляд зсередини
  • Майдан під час війни неприпустимий. Але...
  • НАТО в обмін на території. Чи треба це Україні?
  • Українців чекає важкий і трагічний 2024 рік