Наступальна операція ЗСУ триває: головне з вечірнього зведення Генштабу

Сили оборони України активно ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та штурмування на Бахмутському напрямку.

Українські військові завдають російським окупаційним військам великі втрати, як у живій силі, так і в техніці. Збройні сили виснажують ворога по всій лінії фронту. Такі дані надала прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

За останню добу українська авіація здійснила 11 ударів по районах, де зосереджені військові склади та техніка ворога. Також було нанесено три удари по зенітно-ракетних комплексах окупантів.

Ракетні війська знищили пункт управління, засіб протиповітряної оборони, шість артилерійських установок і район зосередження ворожих військ. Також була атакована радіоелектронна станція ворога.

За останню добу відбулося 28 ворожих атак. Російські війська здійснили два ракетних та 57 авіаційних ударів, а також 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Ворог також випустив 33 безпілотники Shahed-136/131. Захисникам вдалося знищити 25 з них.

На Куп'янському напрямку російські війська атакували позиції українських сил у районах Синьківки та Іванівки в Харківській області. Атаки були відбиті.

Українські війська також успішно перешкодили п'яти атакам ворожих сил на Лиманському напрямку, розташованому ближче до Макіївки в Луганській області.

Російські війська намагалися відновити свої положення в районі південніше Андріївки на Бахмутському напрямку, але їх атаки були безуспішними.

На Мар'їнському напрямку сили оборони України ефективно відбили близько 10 атак ворога в районах Мар'їнки і Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку українські війська також відбили атаки ворожих сил у районах Вугледара, Золотої Ниви, Старомайорського, що знаходяться на Донецькій області, та ближче до Приютного на Запорізькій області.

Українські воїни також успішно відбили атаки ворожих сил на Запорізькому напрямку в районі, що розташований на північно-схід від Новопрокопівки.

Генеральний штаб закликає підтримувати Збройні сили та обіцяє перемогти разом. "Слава Україні", - закликають з Генштабу.

Під час боїв українські військові не втратили жодної позиції. На деяких напрямках, незважаючи на жорстокий опір ворога, триває переміщення вперед, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

За 590 днів українські воїни знищили понад 281 090 окупантів, 9082 броньовані машини ворога, 20 кораблів і катерів, 4777 танків, 316 гелікоптерів, 316 літаків і підводний човен.