Навіщо Путін нібито зустрічався з Кадировим ‒ припущення аналітиків

Диктатор РФ Володимир Путін хоче публічно продемонструвати свою прихильність до глави Чечні Рамзана Кадирова.

Особливо це важливо для нього на тлі чуток про ймовірну хворобу Кадирова та погіршення іміджу глави Чечні через відео, де його син б'є в'язня. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Для цього Кремль показав зустріч Путіна та Кадирова, що нібито відбулась 28 вересня.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

При цьому диктатор "високо оцінив" дії чеченців в Україні.

Перед тим зустріч Путіна та Кадирова відбулася 23 березня. За словами аналітиків, тоді глава Чечні виглядав знервованим. Теперішня зустріч, ймовірно, є спробою Кремля підтримати Кадирова. Особливо після невдалого бунту "вагнерівців".

"Зустріч Путіна з Кадировим, ймовірно, є відповіддю на вияви лояльності Кадирова до Путіна після збройного повстання групи "Вагнера" 24 червня та свідчить про готовність Путіна продовжувати підтримувати Кадирова, незважаючи на останні події", ‒ йдеться у повідомленні.

Перед тим ЗМІ писали, що главу Чечні Рамзана Кадирова могли ввести у стан штучної коми через відторгнення пересадженої нирки. Орган йому могли пересадити місцеві лікарі в Об'єднаних Арабських Еміратах, які вже півтора року лікували главу Чечні.

Те, що у голови Чеченської республіки Рамзана Кадирова проблеми зі станом здоров'я, відома річ. Є припущення, що його могли отруїти, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.