НАЗК визнало найбільшу державну будівельну компанію Китаю спонсором війни

Китайська компанія CRCC стала міжнародним спонсором війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) включило китайську будівельну компанію China Railway Construction Corporation (CRCC) до переліку міжнародних спонсорів війни через її діяльність в Росії. CRCC займається будівництвом метро, мостів та автомагістралей у Росії, протягом шести років вже працює там і має власне представництво. Головний організатор компанії, China Railway Construction Group, повністю контролюється Комітетом з контролю та управління державним майном КНР (Sasac).

Діяльність CRCC в Росії

За даними НАЗК, CRCC є другою найбільшою державною будівельною компанією у Китаї і спеціалізується на будівництві залізничної інфраструктури, такої як мости, тунелі, швидкісні шосе та порти. У Росії компанія вже успішно виконала ряд проектів, уключаючи будівництво станцій Великої кільцевої лінії Московського метро, транскордонної канатно-підвісної дороги через річку Амур та ділянки національної автомагістралі "Москва - Казань".

Також спонсорами війни стали і інші компанії

Крім CRCC, до переліку міжнародних спонсорів війни потрапили також інші компанії. Національне агентство з питань запобігання корупції внесло італійську групу компаній Camozzi, яка співпрацює з російськими військовими підприємствами і має завод на окупованій території Криму. Також внесено бельгійського оператора газової системи Fluxys.