Названо 12 проросійських політиків, які досі не під санкціями України

Депутат Олександр Дубінський отримав підозру в державній зраді, але поки не перебуває під санкціями України. У США проте вже були запроваджені санкції щодо 12 проросійських політиків, включаючи Дубінського. Міністерство фінансів США ужило додаткових заходів проти семи осіб та чотирьох організацій, пов’язаних з російським агентом Андрієм Деркачем.

Українські санкції наразі стосуються лише Андрія Теліженка та Андрія Деркача. Інші особи, включаючи Дубінського, ще не підпадають під санкції. Також, в санкційних списках України відсутні такі проросійські політичні діячі, як Андрій Портнов, Олег Волошин, Сергій Арбузов та інші, які вже мають санкції від США.

У 2023 році Президент України планує синхронізувати українські санкції зі світовими санкціями, які були запроваджені. Зараз же санкційні рішення щодо фізичних осіб досить рідкісні, а найостанніше рішення РНБО стосувалося лише дев’яти іноземних компаній. 13 листопада суд виніс рішення про запобіжний захід для Олександра Дубінського, який підозрюється у державній зраді. Депутат буде утримуватись під вартою до 12 січня.