Не з'ясовуйте стосунки та не таїть образи - головні заборони в цей день

У новому церковному календарі ПЦУ 30 жовтня припадає на свято священномученика Зіновія, єпископа Егейського, і його сестри Зіновії.

Зіновій і Зіновія народилися в родині благочестивих християн в місті Егея, в Киликії. Батьки, Зинодот і Текля, виховали їх у християнській вірі. Рано вони залишилися сиротами і вирішили відмовитися від матеріальних благ, роздавши все бідним. Вони присвятили своє життя служінню Богу.

Зіновій отримав дар зцілення людей молитвою за свою міцну віру і благочестя. Іноді язичники зверталися до нього по допомогу і навіть приймали християнську віру. Згодом Зіновій був призначений єпископом за свої відданість і служіння Христу.

За часів правління імператора Діоклетіана почалися масові гоніння Христових послідовників. Зіновія запросили на допит до намісника Кілікії Лісія, але він відмовився відректися від Христа. Тоді Лісій наказав його піддати катуванням. Зіновієва сестра стала поруч і заявила, що так само, як і її брат, вона готова віддати своє життя. Після безлічі страшних мученицьких мук Лісій виконав наказ обезголовити сестру й брата.

  • Не можна не дотримувати свого слова. Інакше ви будете серйозно покарані.
  • Не варто блукати самому у лісі, адже є підвищений ризик заблукати й не знайти шляху назад.
  • Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR
  • Не можна витоптувати траву в лісі, ламати чагарники та дерева, бити звірів, чіпати тварин з дитинчатами.

Необхідно уникати жадібності, сварок, лихослів'я і зносин як з близькими, так і з незнайомцями. Також не рекомендується викидати їжу.

За новим церковним календарем, українці тепер святкують Різдво Христове 25 грудня. Перед Різдвом розпочинається Різдвяний пост, тривалість якого становить 40 днів. Цей пост необхідний для очищення дусі і тіла перед Різдвом. Під час Різдвяного посту дозволяється їсти овочі, фрукти, каші, гриби, бобові і іноді рибу. Але заборонено м'ясо, яйця, молочні продукти, сир і вершкове масло.