Нетаньяху: Ізраїль оточив будинок лідера ХАМАС у Секторі Гази

Ізраїльські військові оточили будинок лідера ХАМАС, Ях'ї Сінвара, що знаходиться на півдні Сектора Гази. За повідомленням CNN, про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Біньямін Нетаньяху наголосив, що небезпека чималих відстаней більше не існує, оскільки їхні сили знаходяться поблизу будинку Ях'ї Сінвара. Він також зазначив, що будинок Сінвара не є фортецею і можливість втекти у лідера ХАМАС все ще існує, проте його затримання лише питання часу.

Деталі про місцезнаходження будинку лідера ХАМАСу не були уточнені прем'єр-міністром Ізраїлю. Ях'ї Сінвар народився і виріс у місті Хан-Юніс на півдні Сектора Гази.

Раніше президент США Джо Байден заявив про кілька нападів на південь Ізраїлю, де бойовики ХАМАС нанесли незліченні жіночі жертви та калічення. У своєму виступі, Джо Байден підтвердив загрозу з боку ХАМАСу та підкреслив готовність Ізраїлю затопити тунелі цієї організації морською водою.

Нагадаємо, ХАМАС міг атакувати військову базу Ізраїлю, де за повідомленнями зберігається ядерна зброя Єрусалима. Внаслідок атаки бойовиків ХАМАСу, ракета потрапила в ізраїльську військову базу, де, за припущеннями, зберігається ядерна зброя.